Configuration & Administration

Expand all | Collapse all

Zenoss Core 6.2.1-1 JMX not getting any data from servers

  • 1.  Zenoss Core 6.2.1-1 JMX not getting any data from servers

    Posted 19 days ago
    I have new Zenoss Core setup and trying to setup JMX to pull or receive data from servers running the service on port 1099.  I have pretty much mirrored the configurations and settings from out existing older Zenoss version 5.0.1.

    On new Zenoss:

    1. insured access to port 1099 on servers
    2. Insured the configuration set to use port 1099
    3. not using authentication

    Have I missed something, possibly a config file for JMX on the Zenoss server?

    Any ideas appreciated.

    Thanks

    Ed G.

    JMX  Zenpack 3.12.1 pre-installed on Zenoss image

    ------------------------------
    Edward Grau
    Infrastructure Eng.
    Bridge2 Solutions
    Alpharetta GA
    6788317849
    ------------------------------


  • 2.  RE: Zenoss Core 6.2.1-1 JMX not getting any data from servers

    Posted 19 days ago
    FYI, I never see the Zenoss IP hit the server on port 1099 using tcpdump.

    ------------------------------
    Edward Grau
    Infrastructure Eng.
    Bridge2 Solutions
    Alpharetta GA
    6788317849
    ------------------------------



  • 3.  RE: Zenoss Core 6.2.1-1 JMX not getting any data from servers

    Posted 19 days ago
    Seems like the zenjmx daemon is not running. How do I get it to autostart ?

    ------------------------------
    Edward Grau
    Infrastructure Eng.
    Bridge2 Solutions
    Alpharetta GA
    6788317849
    ------------------------------



  • 4.  RE: Zenoss Core 6.2.1-1 JMX not getting any data from servers

    Posted 19 days ago
    So I can get it to start if I supply the init command below from the zope container.  However I should be able to set it to autostart from outside the container using command

    serviced service edit zenjmx

    but the return is :
    service not found

    I can run this from the zope container and zenjmx works.  How do I make this setup to autostart ?
    /opt/zenoss/bin/python /opt/zenoss/ZenPacks/ZenPacks.zenoss.ZenJMX-3.12.1-py2.7.egg/ZenPacks/zenoss/ZenJMX/zenjmx.py --configfile /opt/zenoss/etc/zenjmx.conf --cycle --daemon

    ------------------------------
    Edward Grau
    Infrastructure Eng.
    Bridge2 Solutions
    Alpharetta GA
    6788317849
    ------------------------------



  • 5.  RE: Zenoss Core 6.2.1-1 JMX not getting any data from servers

    Posted 19 days ago
    Ok, I got it fixed.  I had to uninstall the JMX from the original image and reinstall a separate zenpack of the same version.

    ------------------------------
    Edward Grau
    Infrastructure Eng.
    Bridge2 Solutions
    Alpharetta GA
    6788317849
    ------------------------------



  • 6.  RE: Zenoss Core 6.2.1-1 JMX not getting any data from servers

    Posted 12 days ago
    FYI,

    Auto start of zenoss daemons can be set within the Zenoss UI as well..

    Under Advanced > Control Center

    ------------------------------
    jstanley
    ------------------------------