Installation/Getting Started

1.  High CPU Usage on 5.3.3 OVA

Posted 9 days ago
  |   view attached
Hi,

I just recently deployed Zenoss Core 5.3.3 using the OVA, and noticed that on 5.3.3, the CPU Utilization is noticeably higher, and after a few days, I can't even login to Control Center because the page will never load properly.

For testing I deployed both 5.3.2 and 5.3.3 OVAs and configured just the IP address and time zone.  Once I deployed the Zenoss Application template, and not even start it, is when the CPU utilization on 5.3.3 started to go way up, and using top I can see that dockerd is almost always at 100% or higher.

Attached is a screenshot of both 5.3.2 and 5.3.3 top output.  5.3.3 is on the left, 5.3.2 on the right.

Thank you

------------------------------
Sean Hummel
Department of Veterans Affairs
------------------------------


2.  RE: High CPU Usage on 5.3.3 OVA

Posted 6 days ago
I found a few containers like to either use a lot of memory or CPU. I had to troubleshoot each issue on it's own, for example, huge memory usage within a zenhub container was from a recurring traceback.

I would suggest looking at each host in the pool (if you have more than one), see which has the highest CPU usage, then looking at the containers on that host.

If this is a single host, you will need to look at each container.. looking at the output from ps faux helped me narrow it down to the Metrics containers.

------------------------------
jstanley
------------------------------